Niepoort Vinhos

Soort
Port (2)
Rood (2)
Wijnen per streek
Douro (4)
Druif
tinta amarela (2)
Tinta Barroca (1)
Tinta Roriz (4)
Tinto Cão (1)
Touriga Franca (3)
Touriga Nacional (4)
Prijs

Port met een Dutch touch!

Niepoort Vinhos werd in 1842 Gesticht door de Nederlander Eduard Kebe. Dit porthuis dankt zijn naam nadat een aantal jaren later de eerste Niepoort telg zich in het bedrijf aandiende. Tot op de dag van vandaag heeft de huidige eigenaar Dirk Niepoort een Nederlands paspoort.

In 1987 verwierf dit porthuis twee geweldige wijngaarden: Quinta de Nápoles en Quinta do Carril in Cima Corgo. Deze liggen in een regio die van oudsher de beste ports produceert. I

Gelegen in de heuvels van de Douro vallei ligt diep verborgen Quinta de Napoles, het hart van Niepoort Vinhos. Dit is het hoofdkantoor. Hier maakt men voornamelijk de wijnen van Niepoort gemaakt en gerijpt in de  kelders. Van origine is de port gemaakt in het kleine plaatsje Vale Mendiz. Daar, in het oude portmuseum, treedt men de druiven in de lagares met de voeten  en in het voorjaar na de oogst naar Villa Nova de Gaia in Porto getransporteerd. Een werkelijk magische plek in het centrum van de historische stad Porto. Hier vindt de lagering en blending plaats waarna de ports in oude flessen, vaten of mandflessen blijven rijpen.

In de afgelopen twee decennia blijkt dat niet alleen de passie voor port en de nederige eerbied voor de Douro terroir de teamgeest heeft gedefinieerd. In het bijzonder leidt de nieuwsgierigheid van dit bedrijf in de port productie tot de mooiste ports. Niet alleen biedt dit huis prachtige Vintage ports, maar ook gedateerde Tawny’s (Colheita). Bovendien produceren zij een reeks van oude Tawny ports en fraaie ports voor alle gelegenheden.