Quinta da Poussada

Soort
Witte wijn (1)
Wijnen per streek
Vinho Verde (1)
Druif
Alvarinho (1)
Loureiro (1)
Prijs

Enig resultaat

Quinta da Poussada ligt in de subregio Valle do Ave, in het hart van de regio Vinho Verde. Het landgoed is eigendom van Jose Areal.  Hij heeft 15 hectare grond waarvan 6 hectare is beplant met wijnstokken. De regio Vinho Verde is gedomineerd door de invloed van de Atlantische Oceaan.  Een ideaal microklimaat met milde temperaturen het hele jaar door. Niet te koude winters met overvloedige regenval en relatief droge en koele zomers. Door de zuidelijke ligging kunnen de wijnstokken profiteren van het juiste aantal uren zonlicht. Deze verbeteren dan ook de rijping van de druiven.

Granieten terroir

De granietsoorten die de regio domineren, zijn afgebroken tot granietzand om een ​​zure grond te geven die rijk is aan kalium. Het kleigehalte van deze grond zorgt voor een goede waterretentie, waardoor waterstress in de zomer wordt vermeden. Het aanwezige graniet, dat bijdraagt ​​aan het zeer bijzondere uiterlijk van de regio, gebruikt men ook  voor de constructie van lokale huizen en voor de vervaardiging van wijnstokken om de wijnstok in de zomer te ondersteunen.  Binnen deze regio zijn er bovendien deelgebieden die zich onderscheiden door kleine verschillen in bodem en klimaat.

De belangrijkste witte druivensoort in het gebied is de Alvarinho, dezelfde variëteit die men in de Spaanse regio Rias Baixas verbouwd, waarvan de vrucht bijdraagt ​​aan de productie van wijnen die iets alcoholischer, fruitiger en geuriger zijn, maar juist minder sprankelend dan de Vinho Verde zijn. Andere cultivars zijn onder meer Loureiro, Arinto, Trajadura en Paderna.

error: Content is protected !!