Quinta da Poussada

Bijzonder toegankelijke wijnen uit het prachtige Vinho Verde: dat zijn de wijnen van Quinta da Pousada. Gelegen in de subregio Vale do Ave, het hart van de Vinho Verde, ligt het familiebedrijf van de huidige eigenaar José Areal op slechts 6 hectare grond. De rijping van de druiven is hier zeer gunstig dankzij de vele zonuren op de zuidelijk georiënteerde hellingen. Op de Quinta da Pousada is een intelligent druppelbevloeiingsmechanisme aangelegd; het afvalwater wordt op ingenieuze wijze met een slangensysteem gereinigd. Hier worden met veel zorg voor de druiven, maar ook voor de omliggende natuur, prachtige, moderne wijnen gemaakt met een fantastische prijs/kwaliteit
Regio
Zoek een wijnhuis
Regio
Helaas, geen wijnen gevonden, probeer het nogmaals met andere filters.

Quinta da Poussada ligt in de subregio Valle do Ave, in het hart van de regio Vinho Verde. Het landgoed is eigendom van Jose Areal.  Hij heeft 15 hectare grond waarvan 6 hectare is beplant met wijnstokken. De regio Vinho Verde is gedomineerd door de invloed van de Atlantische Oceaan.  Een ideaal microklimaat met milde temperaturen het hele jaar door. Niet te koude winters met overvloedige regenval en relatief droge en koele zomers. Door de zuidelijke ligging kunnen de wijnstokken profiteren van het juiste aantal uren zonlicht. Deze verbeteren dan ook de rijping van de druiven.

Granieten terroir

De granietsoorten die de regio domineren, zijn afgebroken tot granietzand om een ​​zure grond te geven die rijk is aan kalium. Het kleigehalte van deze grond zorgt voor een goede waterretentie, waardoor waterstress in de zomer wordt vermeden. Het aanwezige graniet, dat bijdraagt ​​aan het zeer bijzondere uiterlijk van de regio, gebruikt men ook  voor de constructie van lokale huizen en voor de vervaardiging van wijnstokken om de wijnstok in de zomer te ondersteunen.  Binnen deze regio zijn er bovendien deelgebieden die zich onderscheiden door kleine verschillen in bodem en klimaat.

De belangrijkste witte druivensoort in het gebied is de Alvarinho, dezelfde variëteit die men in de Spaanse regio Rias Baixas verbouwd, waarvan de vrucht bijdraagt ​​aan de productie van wijnen die iets alcoholischer, fruitiger en geuriger zijn, maar juist minder sprankelend dan de Vinho Verde zijn. Andere cultivars zijn onder meer Loureiro, Arinto, Trajadura en Paderna.