Quinta de Bacalhôa

Het merk Bacalhôa, opgericht in 1922, heeft altijd een zoektocht naar de perfectie van hun wijnen laten zien. In 2007 werd Bacalhôa de grootste aandeelhouder van Aliança, een van de meest prestigieuze producenten van mousserende wijnen, brandewijnen en stille wijnen van topkwaliteit in Portugal. Bacalhôa heeft wijnhuizen in de belangrijkste wijngebieden van Portugal: Douro, Dão, Bairrada, Península de Setúbal (Azeitão), Lisboa en de Alentejo.
Regio
Zoek een wijnhuis
Regio

Enig resultaat

Bacalhôa Vinhos de Portugal, SA, een van de grootste en meest innovatieve wijnhuizen in Portugal. Het heeft in de loop der jaren een breed scala aan wijnen ontwikkeld die het een solide reputatie en de voorkeur van nationale en internationale consumenten hebben opgeleverd. Aanwezig in 7 Portugese wijnbouwgebieden, met in totaal 1200 ha wijngaarden, 40 boerderijen, 40 verschillende variëteiten en 4 wijncentra (kelders).  Het onderscheidt het bedrijf zich op de markt door zijn omvang en 70% autonomie in zijn eigen productie. Elk van de bedrijfsonderdelen die deel uitmaken van Bacalhôa Vinhos de Portugal, SA – Aliança Vinhos de Portugal, Quinta do Carmo en Quinta dos Loridos – komt overeen met een productiecentrum met zijn eigen kenmerken en een erfgoed met intrinsieke culturele waarde.

Historie

In 1998 werd José Berardo de belangrijkste aandeelhouder en zette de missie van het bedrijf voort. Voornamelijk investeren in de aanplant van nieuwe wijngaarden, in de modernisering van wijnmakerijen en in de verwerving van nieuwe eigendommen. Ook werd een partnerschap aangegaan met de Lafitte Rothschild Group in Quinta do Carmo .

In 2007 werd Bacalhôa de grootste aandeelhouder van Aliança, een van de meest prestigieuze producenten in de categorieën mousserende wijnen van hoge kwaliteit, brandewijnen en tafelwijnen. Het jaar daarop kocht het bedrijf Quinta do Carmo, waardoor het bedrijf uitbreidde tot 1200 ha wijngaarden.
Bacalhôa heeft wijnhuizen in de belangrijkste regio’s van Portugal: Alentejo, Península de Setúbal (Azeitão), Lissabon, Bairrada, Dão en Douro.

Een totale capaciteit van 20 miljoen liter, 15.000 eikenhouten vaten en een oppervlakte van ongeveer 1.200 hectare wijngaarden in productie. Hier blijft Bacalhôa Vinhos uit Portugal zich inzetten voor innovatie in de sector. Altijd het oog op het creëren van wijnen met unieke en verrassende ervaringen, met vervolgens altijd hoge kwaliteit en consistentie.