Taylor's

Taylor’s is een echt familiebedrijf dat haar kennis, ervaring en focus al honderden jaren van de ene op de andere generatie overdraagt en zo haar werkwijze en kwaliteit steeds blijft verfijnen. Taylor’s legt zich exclusief toe op de productie port en het huis wordt wereldwijd beschouwd als de benchmark voor vintage ports.
Regio
Zoek een wijnhuis
Regio

Voor velen is Taylor’s het archetypische Porthuis en zijn wijnen de typische Ports. Taylor’s, meer dan drie eeuwen geleden opgericht in 1692, is een van de oudste van de oprichtende Porthuizen. Het is volledig gewijd aan de productie van Port.In het bijzonder aan de beste stijlen ervan.

Bovenal Taylor’s beschouwd men als de maatstaf voor Vintage Port. Bekend om hun elegantie en evenwicht. Echter ook zeker om hun ingetogen kracht en lange levensduur.

Taylor’s is ook gerespecteerd als een producent van op hout gerijpte porto’s.  Het bezit een van de grootste reserves van zeldzame op vat gerijpte wijnen. Hieruit produceert men de voorname gerijpte tawny-ports.  Het huis staat ook bekend als de grondlegger van Late Bottled Vintage. Deze stijl die het bedrijf pionierde en waarvan het nog steeds de leidende producent is. De vaardigheden en kennis die nodig zijn om de beste porto’s te produceren, zijn voortdurend verfijnd en aangevuld in het licht van de ervaring die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Het bedrijf is gevestigd in Porto en de Douro-vallei en is nauw betrokken bij alle stadia van de productie van zijn Ports, van het planten van de wijngaard en de teelt van de druiven tot het maken, rijpen, mengen en bottelen van de wijnen. De toewijding van de familie aan de toekomst van Port blijkt uit haar vastberaden toewijding aan de hoogste normen in de productie van Port, haar voortdurende investeringen in alle aspecten van de activiteiten van het bedrijf en haar vastberadenheid om de unieke omgeving van de Douro-vallei te behouden door de promotie van duurzame en verantwoorde wijnbouw.