Feuerheerds

Soort
Port (1)
Rood (1)
Wijnen per streek
Douro (2)
Druif
Tinta Barroca (1)
Tinta Roriz (2)
Tinto Cão (1)
Touriga Franca (2)
Touriga Nacional (2)
Prijs

Toont alle 2 resultaten

Feuerheerds werd in 1815 opgericht door de Duitse handelaar Dietrich Matthias Feuerheerd, die zijn bedrijf in Porto vestigde.

Met diepe wortels in de geschiedenis van de stad Porto (Lourenço Feuerheerd was een van de oprichters van de meest prestigieuze Social Club in de stad – Club Portuense), en was dit merk in het verleden verbonden met enkele van de meest gerenommeerde families in de Porthandel, namelijk Barros (van Barros & Almeida) en de Bergqvists (van Quinta de la Rosa).

Met de jaren kreeg het merk steeds meer merkbekendheid om zijn Vintage Ports van de hoogste kwaliteit.  Deze stonden in Engeland bekend  als “Anchor Ports”, vanwege het onderscheidende logo op de fles.

In 1926 verkocht men het bedrijf aan de familie Barros en in 2007 aan Quinta D. Matilde, dat eigendom is van enkele leden van de familie Barros.

Vandaag de dag staat een van de bekendste families binnen het Port gebied aan het roer: familie Van Zeller. De familie Van Zeller is een van de bekendste families in het havengebied en bezit verschillende gerenommeerde havenhuizen, waaronder Feuerheerds en Quinta Roriz. Deze familie vestigde zich rondom Nijmegen en Mechelen, waar zij meerdere gebouwen bezat. Ten tijde van de 80-jarige oorlog vertrok de familie vanuit het noorden naar Portugal. Rond deze periode investeerden zij in de wijnbouw, en dan met name Port wat toen als een populair drankje was. Vandaag de dag zijn zij een van de bekendste familie binnen het Portgebied en eigenaar van verschillende gerenommeerde Port huizen.

 

 

error: Content is protected !!