Feuerheerds

Feuerheerd’s van de familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz. Het Port huis Feuerheerd’s heeft een zeer lange geschiedenis en is eigendom van de familie Van Zeller. De familie is één van de zeer gerenommeerde families die erg belangrijk zijn geweest voor Portugal. Zij maken al sinds de zeventiende eeuw port wijnen in hun geliefde Portugal. Van oorsprong is het een familie met een knipoog naar Nederland en België omdat in de dertiende eeuw de familie veel onroerend goed bezaten in de Mechelen en Nijmegen. Toch liet toenmalig wijnmaker zich leiden om naar Portugal te gaan en vandaag de dag is de viertiende generatie aan het roer van dit mooie porthuis. Maar ze maken niet alleen port wijnen meer maar ook een volle en krachtige rode wijn van lokale druiven soorten. In de oude wijngaard aan de Douro staan de lokale druiven soorten Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz op de beste plekken aangeplant. De zon kan zijn warmte gemakkelijk kwijt aan de ranken waardoor de oogst gelijkmatig rijpt. De wind die over de Douro rivier waait geeft de oogst verkoeling en ruimte om helemaal door te ontwikkelen. De familie Van Zeller geeft zeer veel aandacht aan de wijngaard en dat proeven we terug wat en zuivere en vooral krachtige rode wijn. Alle druiven worden met de hand geoogst en vervolgens rijpt deze rode wijn maar liefst twaalf maanden op eiken houten (porto)vaten.
Regio
Zoek een wijnhuis
Regio

Toont alle 2 resultaten

Feuerheerds werd in 1815 opgericht door de Duitse handelaar Dietrich Matthias Feuerheerd, die zijn bedrijf in Porto vestigde.

Met diepe wortels in de geschiedenis van de stad Porto (Lourenço Feuerheerd was een van de oprichters van de meest prestigieuze Social Club in de stad – Club Portuense), en was dit merk in het verleden verbonden met enkele van de meest gerenommeerde families in de Porthandel, namelijk Barros (van Barros & Almeida) en de Bergqvists (van Quinta de la Rosa).

Met de jaren kreeg het merk steeds meer merkbekendheid om zijn Vintage Ports van de hoogste kwaliteit.  Deze stonden in Engeland bekend  als “Anchor Ports”, vanwege het onderscheidende logo op de fles.

In 1926 verkocht men het bedrijf aan de familie Barros en in 2007 aan Quinta D. Matilde, dat eigendom is van enkele leden van de familie Barros.

Vandaag de dag staat een van de bekendste families binnen het Port gebied aan het roer: familie Van Zeller. De familie Van Zeller is een van de bekendste families in het havengebied en bezit verschillende gerenommeerde havenhuizen, waaronder Feuerheerds en Quinta Roriz. Deze familie vestigde zich rondom Nijmegen en Mechelen, waar zij meerdere gebouwen bezat. Ten tijde van de 80-jarige oorlog vertrok de familie vanuit het noorden naar Portugal. Rond deze periode investeerden zij in de wijnbouw, en dan met name Port wat toen als een populair drankje was. Vandaag de dag zijn zij een van de bekendste familie binnen het Portgebied en eigenaar van verschillende gerenommeerde Port huizen.